Dutch | English
Blog
okt 16

Sessie 7 – Een opmerkelijk kantelpunt

Dinsdag 15 oktober vond de zevende sessie plaats in het kader van de Verkenning Ecosysteem Logistiek. Deze datum viel samen met de Summit 2019 vanuit het Platform Defensie Bedrijfsleven en het kwam zeer fraai uit dat nu juist de Koninklijke Landmacht gastheer was voor deze sessie.

De deelnemers aan ons project werden de middag vóór de Summit al ontvangen in Ede; ze werden onthaald op een goed voorbereid programma dat zeer bijdroeg aan de sociale banden en de teaming. Dit was inclusief militair transport met ‘de Walibi’, schietbaan ‘klein kaliber’, ochtendsport om zes uur ’s ochtends in het bos en een aantal vertrouwensoefeningen op de hindernisbaan.

De werksessie hebben we ervaren als een opmerkelijk kantelpunt. Waren we tot eind september informatie aan het vergaren, nu wordt het tijd om ‘te gaan rekenen met the end state in mind’. De productie van het Verkenningsverslag is zorgvuldig van week tot week gepland, voor de komende zes weken. In de sessie zijn de eerste uitgangspunten op een rij gezet voor wat betreft de juridische en de personele aspecten van het Ecosysteem Logistiek, hebben we besproken hoe om te gaan met lopende contracten voor logistieke dienstverlening en hebben we het belang van spelregels besproken die moeten helpen om onafhankelijkheid in de regiefunctie te borgen.

 – Denis Verhoef & Rachelle Meijers