Dutch | English
Het orkest
nov 27

Het orkest

Op het moment van deze blog staan we in de startblokken van alweer de 10e sessie van onze Verkenning Ecosysteem Logistiek. De contouren van een mooi uitdagend concept worden meer en meer zichtbaar. Er is hard gewerkt en best ingewikkelde “noten” moeten worden “gekraakt” of nog meer inhoudelijk worden uitgediept.

Gedurende heel de verkenning is het aftasten, vertrouwen krijgen, concepten uitwerken, balans vinden en van elkaar leren. Dat laatste speelt voor mij een belangrijke factor in het geheel.

Er zijn grote doelen gesteld, doelen die eerst wellicht onmogelijk leken, maar in de verkenning blijkt er veel potentie tot creatief denken en zoeken naar een groter overstijgend doel, namelijk een militair-civiele samenwerking die leidt naar grote maatschappelijke verantwoordelijkheid in de breedste zin van het woord.

Ik vergelijk deze verkenning wel eens met een orkest. Wanneer het orkest een nieuw werk op de lessenaar krijgt is het ook niet meteen goed. In de basis zitten er allemaal verschillende stemmen in het orkest, de dirigent heeft tot doel al deze individuele stemmen tot een geheel te smeden om tot het uiteindelijke resultaat te komen. Elke stem in het orkest is op zijn of haar manier belangrijk.

Zo zie ik ook deze verkenning, de horizon is het Ecosysteem, de weg er naar toe is als het orkest, inbreng van stemmen, regisseren van mogelijkheden en creativiteit met als voorwaarde de maatschappelijke verantwoordelijkheid die zowel de krijgsmacht als het civiele leven kan dienen.

Met de professionele inbreng van kennis en wilskracht zie ik grote mogelijkheden.

– Wim van Halum – Manager Fleet HOYER Nederland BV