Dutch | English
Sessie 11 – Definitieve conclusies Verkenning
mrt 25

Sessie 11 – Definitieve conclusies Verkenning

In de periode van juni tot december heeft Defensie als initiatiefnemer samen met tien logistieke dienstverleners, onder leiding van Kirkman Company, onderzocht hoe het Ecosysteem Logistiek kan gaan werken.

Begin december zijn de eerste conclusies op deze website gepost.

Sindsdien is de gehele opzet van het Ecosysteem Logistiek intensief en zorgvuldig juridisch getoetst. Deze toets heeft laten zien dat de opzet en de werking, zoals met alle partijen onderzocht, in grote lijnen juridisch houdbaar is. Met name zijn verschillende kaders vanuit aanbestedingsrecht, mededingingsrecht en de Wet Markt en Overheid goed doorgesproken. Door een juridische bril bezien is de opzet van het Ecosysteem Logistiek te beschouwen als ‘pionieren binnen kaders’.

Deze toetsing heeft de maanden januari en februari in beslag genomen. De resultaten zijn verwerkt in het Verslag Verkenning Ecosysteem Logistiek, een stevig onderzoeksrapport, dat begin april via deze website gepubliceerd zal worden.