Dutch | English
Kirkman Company begeleidt de volgende fase van het Ecosysteem Logistiek
sep 04

Kirkman Company begeleidt de volgende fase van het Ecosysteem Logistiek

Zoals aangekondigd in de vorige blog, is een volgende fase aangebroken in de bouw van het Ecosysteem Logistiek. In deze fase richt Defensie zich op het maken van een aantal keuzes alvorens gestart kan worden met de bouw van het Ecosysteem Logistiek.

Wij, Denis Verhoef en Rachelle Meijers van Kirkman Company, zijn inmiddels aan boord gekomen om dit proces te begeleiden. Eerder waren wij als onafhankelijk ecosysteemverkenners betrokken bij het Ecosysteem Logistiek en verantwoordelijk voor het opleveren van het Verkenningsverslag.

Nu zijn wij door Defensie gevraagd hen te helpen om intern keuzes te maken op een aantal issues en de organisatie gereed te maken voor de bouw van het ecosysteem.

De komende periode worden gesprekken gevoerd met een twintigtal belanghebbenden binnen Defensie om alle argumenten op te halen op de openstaande issues. Denk hierbij aan: waar ligt het eigenaarschap binnen Defensie, welke capaciteiten brengt Defensie in en neemt Defensie af uit het ecosysteem, welk groeimodel wordt hiervoor gehanteerd, etc.

De opgehaalde argumenten worden uitgewerkt in een adviesrapport, dat eind september wordt opgeleverd aan de CDS. Daarna kan gestart worden met de volgende fase: het bouwen van het Ecosysteem Logistiek.

 

Rachelle Meijers en Denis Verhoef.