Dutch | English
Ecosysteem Logistiek & Oekraïne
mrt 10

Ecosysteem Logistiek & Oekraïne

Met de Russische inval in Oekraïne en daarmee de dreiging aan de oostgrens van NAVO-grondgebied groeit voor Defensie de noodzaak om snel logistieke capaciteit op te schalen. De aanleiding voor het Ecosysteem Logistiek is daarmee relevanter dan ooit. Het is hartverwarmend dat diverse logistieke ondernemingen momenteel hun maatschappelijke verantwoordelijkheid laten zien door proactief in beeld te brengen welke opslaglocaties zij beschikbaar kunnen stellen voor transport van onder andere kleding, voedsel, en medicijnen vanuit Nederland naar Oekraïne. Dit aanbod wordt dankbaar meegenomen in scenario’s die op dagelijkse basis opgesteld en aangepast worden.

Een en ander kan van invloed zijn op de bouw van het Ecosysteem Logistiek. Aan de ene kant is de urgentie voor samenwerking tussen Defensie en de logistieke sector alleen maar duidelijker geworden, aan de andere kant geldt: een langetermijnsamenwerking bouw je niet overhaast. Het motto quick and clean staat intussen wel nog prominenter op de agenda.

Bij vragen kunt u een mail sturen naar info@ecosysteem-logistiek.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!